Παντζάρι αποξηραμένο και κομμένο σε κύβους.
Χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές μαγειρικής.
Δεν έχει υγρασία και μόλις ανασυσταθεί έχει τη γεύση του φρέσκου λαχανικού.
Tο παντζάρι (Beta vulgaris) είναι μια εδώδιμη ρίζα που έχει υψηλή συγκέντρωση σε σάκχαρα.
Όλες οι καλλιεργήσιμες ποικιλίες παντζαριού προέρχονται από το υποείδος Beta vulgaris.
Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο, ολόκληρο.
Η ρίζα του ωμή είναι σκληρή, ενώ μαγειρεμένη είναι πιο μαλακή. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες.
Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, περίπου 16-20%, χρησιμοποιείται ως πηγή σακχάρου στις περιοχές με εύκρατο κλίμα.
Επίσης τα παντζάρια έχουν καθαρτικές ιδιότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.