Καλέστε μας:

2814002599
Wishlist Σύγκριση
Culta terra Δείτε όλα τα προϊόντα της μάρκας

Κουκουνάρι Κίνας

Κωδικός Προϊόντος: Μ.Α.66
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

0,00€
(Τιμή με ΦΠΑ)


Το κουκουνάρι, ο καλύτερος συνοδός για σαλάτες, κρεατικά, σάλτσες αλλά και γλυκίσματα.
  • Low-Fat

  • Dictamus

  • China

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κουκουνάρι ή κουκουναρόσπορος είναι καρπός που προέρχεται από το πεύκο.
Στην αγορά βρίσκουμε ελληνικούς – σε πολύ μικρές ποσότητες – από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάρτιο και εισάγουμε κυρίως από την Κίνα, την Τουρκία και την Ισπανία. Συνήθως τα Χριστούγεννα που έχουν πολύ ζήτηση.
Το πιο ευρέως διαδεδομένο είδος πεύκου στον κόσμο είναι η πεύκη η πίτυς, που ευδοκιμεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην χώρα μας.
Oι σπόροι του κουκουναριού, που παίρνουμε από τα κουκουνάρια αφού πέσουν από το δέντρο και ανοίξουν από τον ήλιο, τρώγονται ωμοί ή ψημένοι και χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Αυτοί οι σπουδαίοι σπόροι μειώνουν τις φλεγμονές που προκαλεί η αρθρίτιδα και βοηθούν στην προστασία της υγείας των οστών. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα φάρμακα, οι κολοκυθόσποροι δεν έχουν παρενέργειες.Χάρη στα έλαιά τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της φλεγμονής του προστάτη.Τρώγοντας κολοκυθόσπορους πριν τον ύπνο, συνδυαστικά με κάποιο ελαφρύ γεύμα με υδατάνθρακες, όπως ένα μικρό κομμάτι φρούτου, θα σε βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.Βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.οι υδατάνθρακες που περιέχονται στους κολοκυθόσπορους είναι σύνθετοι. Αυτό σημαίνει ότι κρατούν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα σας κάνουν να νιώθετε πληρότητα και ικανοποίηση από το γεύμα σας.Οι κολοκυθόσποροι βοηθάνε στην καταπολέμηση του άγχους, ένα φαινόμενο βλαβερό αλλά σύνηθες για τη σύγχρονη, πολυάσχολη ζωή μας.Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στοιχεία των κολοκυθόσπορων είναι οι φυτοστερόλες. Αυτές προλαμβάνουν τις αγγειακές θρομβώσεις, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.Επιπλέον, τα υψηλά ποσοστά χαλκού σε αυτούς τους καρπούς, αυξάνουν την ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα και βελτιώνουν την μεταφορά του οξυγόνου στα αιμοφόρα αγγεία.Το έλαιο αυτού του σπόρου είναι μια φυσική πηγή φυτοοιστρογόνων, που μπορούν να βοηθήσoυν στην διαχείριση των συμπτωμάτων της μετεμμηνόπαυσης, όπως:

  • Χαμηλή αρτηριακή πίεση
  • Εξάψεις
  • Πονοκέφαλοι
  • Πόνοι στις αρθρώσεις

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Το κουκουνάρι αποτελείται από 50% λίπος, 30% πρωτεΐνη και 11% υδατάνθρακες. Το υπόλοιπο αποτελείται από νερό, ανόργανα άλατα και βιταμίνες, οι οποίες αξίζει να αναφερθούν ιδιαίτερα η βιταμίνη Β1 και Ε, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο, αλλά και ο ψευδάργυρος.

ΧΡΗΣΗ

Το κουκουνάρι ωμό ή ελαφρώς καβουρδισμένο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή κουζίνα, συνοδεύει σαλάτες, κρεατικά και σάλτσες (πέστο). Επίσης, το συναντάμε πολλές φορές στο πιλάφι αλλά και στον κιμά για γεμιστά. Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα διάφορα γλυκίσματα και τον σιμιγδαλένιο χαλβά. 

0.0

Μέση Αξιολόγηση

Αξιολογήθηκε με 0.0 στα 5 - Συνολικά 0 Αξιολογήσεις
(0 Κριτικές)
0%
0%
0%
0%
0%

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση

CLose menu